Stäng
mars 27, 2018
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: KANAL 5

Se när Filip och Fredrik ställer KD till svars om Bert Karlsson

Tänk så det kan bli. Vem hade kunnat räkna ut att det skulle bli besvärligt för Kristdemokraterna att inleda ett samarbete med Bert Karlsson.

Precis, den Bert KarlssonDEN Bert Karlsson. Den BERT KARLSSON.

I måndagens avsnitt av Breaking News med Filip och Fredrik medverkade Sara Skyttedal, som sitter i Kristdemokraternas partistyrelse. Frågan som ställdes till henne var ”Hur länge kommer KD att palla Bert?”. Bland annat tar programmet upp Bert Karlssons försvar för en dömd våldtäktsman och hans många fullblodsrasistiska uttalanden genom åren.

Varför vill KD slå sig samman med en sån person?

Skärmavbild 2018-03-27 kl. 15.26.04

Sara Skyttedal försöker på något sätt beskriva Karlsson som en nödvändig figur för att politiker ska kunna föra samtal med vanligt folk och svara på vanliga frågor. En märklig inställning, får man säga.

Ifrågasättandet från framför allt Filip Hammar gör att hennes floskelsvar får svårt att lyfta. Det som slår den som tittar är att journalister alltför sällan faktiskt biter sig fast och utkräver riktiga svar på den riktiga frågan, som Hammar gör i intervjun. Det som också slår tittaren är hur urbota dumt det är av KD att göra valrörelse med en så politiskt vettlös figur som Bert Karlsson.

Det handlar såklart bara om att de vill ha uppmärksamhet – men frågan är om all publicitet verkligen är bra publicitet. Inte ens Sara Skyttedal verkar särskilt övertygad om detta under intervjuns gång.

Se hela intervjun här. Den är väl värd en tittning

 

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se