Stäng
juni 27, 2016
Yasmin Hussein, skribent
Foto: Matt Sayles/AP/TT

Se Jesse Williams radikala och antirasistiska tal från BET Awards

När sommaren fylls av domedagsliknande rubriker om Donald Trump och Europas undergång är det skönt med lite hopp från underhållningsbranschen.

I går natt sändes BET Awards, galan som hyllar svarta amerikaners gärningar i allt från musik till sport, och årets gala har brutit ny mark genom att helt omfamna Black Lives Matter-generationen.

Har BET Awards någonsin varit så politisk?

Kvällen inleddes med Martin Luther Kings tal i bakgrunden samtidigt som Beyoncé intog scenen med låten ”Freedom” och uppträdde med eld och vatten tillsammans med rapparen Kendrick Lamar. Alla som läst och sett videon till Freedom vet vilken kampsång det är och vad den betyder för de som varje dag läser om nya offer för polisbrutaliteten.

Skådespelaren Jesse Williams tog emot priset för humanitärt arbete och han fortsatte på samma spår. Han höll ett tal som knappast hade sänts för tio år sen. Ett tal som är så radikalt att det nyss hade varit omöjligt.

Se klippet – och hur åhörare som Samuel L Jackson och Spike Lee ställer sig upp i ovationer tillsammans med hela publiken. Gåshud.

Sök på Politism.se