Stäng
juli 12, 2016
Yasmin Hussein, skribent
Erik Slottner/KD Foto: Fanni Olin Dahl / TT

Så vill KD hindra fler från att lära sig om feminism

För tio år sen chockade Anders Borg många genom att komma ut som feminist. Socialdemokraterna deklarerade sig som ett feministiskt parti 2001 efter kongressbeslut och för sex år sen skänkte tidigare Abba-medlemmen Benny Andersson en miljon kronor till Feministiskt Initiativ.

I dag är det så självklart att kalla sig feminist att journalisten Joakim Lamotte grinar när han inte bjuds in till festivaler för att prata om ämnet.

Alla är feminister. Det är nästan som om benämningen har urvattnats och tappat sin politiska sprängkraft. Vem blir provocerad av feminism i dag?

Jo, Kristdemokraterna i Stockholms stad. Erik Slottner, gruppledaren för KD, likställer spridning av kunskap om feminism med spridning av politisk propaganda.

Kristdemokraten menar att ökad kunskap om feminism är maktmissbruk från majoritetens sida.

Under en sommar som dominerats av rubriker om våldtäkter på festivaler finns det fortfarande folkvalda i detta land som anser att det behövs mindre feminism. När arbetsmiljöverket rapporterar om att var femte kvinna är utsatt för våld och hot i sitt arbete och mer än hälften av alla fattigpensionärer i landet är kvinnor anser KD fortfarande att det är alldeles för mycket feminism omkring oss. Politisk propaganda som måste stoppas.

Det kan vara bra att tänka på detta när feminismen känns avpolitiserad. För nånstans i nåt hörn sitter det kristdemokrater kränkta över att fler människor får lära sig om feminism.

Sök på Politism.se