Stäng
maj 9, 2014
Margret Atladottir, redaktör
Foto: Lars Pehrson/SvD/Scanpix

Så väcker man all världens rasism och kvinnohat

Det verkar som att saker och ting har spårat ur. Rejält. Efter att Ametist Azordegan på Sveriges Radio twittrat ut att ”Kan inte Janne Josefsson komma ut som nazist/SVP en gång för alla?” under sändningen av Uppdrag Granskning, blev det kalabalik. Sveriges Radio tog avstånd, Ametist tog bort sina tweets och skrev ett öppet brev om vad hon vaknade upp till dagen efter:

”Jag vaknar till 12 st dödshot, 15 st hot om våldtäkt/sexuellt våld (som oftast beskrivs detaljerat) varav samtliga har rastistiska motiv och 56 st rasistiska mail med rätt grovt innehåll. Hur många rasistiska ”åk hem” jag har fått på twitter kan jag inte ens räkna, för många. Allt detta har jag fått på mindre än 12 timmar.”

Och i dag skriver Ametist om att hon fick sända radio igår med livvakter:

”Ärligt talat, jag visste inte att rasismen i Sverige blivit så stor, stark och våldsam. Hursomhelst, i detta är jag så värmd (och lite shockad) över mängden stöd. Tack.”

Så, hur var det nu igen med journalister och näthat. Det är ”de bortsorterades röst”? Och kanske rentav journalisternas egna fel? Strukturer, de finns inte, eller?!

Att Ametist skrivit en dum och ogenomtänkt tweet räcker tydligen för att väcka all världens rasism och kvinnohat. Fy fan för er.

Sök på Politism.se