Stäng
april 9, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Katarzyna Korza / TT

Riskkapitalbolagens friskolor fortsätter som väntat

Friskolor som struntar i saker de borde och har lovat att göra? Friskolor som är mer intresserade av att göra pengar än att ge bästa möjliga undervisning? Känns det som att vi hört det förr?

I dag skriver Dagens Nyheter om gymnasieskolan Praktiska Stockholm, som hotas med ett vite på 700 000 kronor om de fortsätter ignorera de brister och fel som Skolverket påpekar. Det är knappast första gången de är i blåsväder. Totalt är fyra av Praktiska Sveriges 35 skolor under viteshot på grund av stora brister. Förra året gick det så långt att en av skolorna tvingades stänga. En tung del i kritiken handlar om bristen på särskilt stöd.
– Många av deras elever får inte de praktikplatser som de ska ha. På vissa skolor har lärarna ingen erfarenhet av yrket de undervisar i. Det kan saknas utrustning och lokaler för att bedriva rätt undervisning, säger Skolinspektionens utredare Thomas Nilsson till DN.

Praktiska hävdar att de visst tar tag i de problem som de fått kritik för, men DN:s genomgång visar att det inte stämmer.

Friskolor som är oändligt mycket mer intresserade av pengar än av att ge bästa möjliga undervisning, var det ja. Det känns igen. Allt för väl.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se