Stäng
juli 5, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Naomi Pilgrim. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Protester mot asyllagarna när Löfven går upp på scenen

I dag är det Socialdemokraternas dag i Almedalen och statsminister Stefan Löfven kommer att tala. Tanken var att han skulle påbörja sitt tal efter att artisten Naomi Pilgrim uppträtt för publiken.

Men så blir det inte: Pilgrim har – precis som så många andra – reagerat med avsmak på de nya asyllagar som klubbats igenom i riksdagen, som bland annat kraftigt begränsar möjligheterna för familjer att återförenas.

Ilskan över de nya lagarna har fått henne att ställa in sitt framträdande i protest. I en intervju med Aftonbladet förklarar Pilgrim:

”– Jag kan inte stå där och framföra mina låtar om kärlek och medmänsklighet när Socialdemokraterna försvårar för krigsdrabbade familjer att återförenas, säger hon.”

Socialdemokraterna har förtvivlat svårt att nå unga väljare, påminner DN i dag, och de nya asyllagarna är den typen av politik som alienerar S från unga engagerade ännu mer.

Men även inom S finns förstås kritik mot de nya asyllagarna. Till exempel hörs Veronica Palm, Sören Juvas och Ulf Bjereld i Sveriges Radio i dag med en tydlig kritik mot regeringens hållning. Sedan tidigare finns hård kritik också från SSU. Även EU-parlamentariker som Anna Hedh (S) har sågat de nya lagarna.

Kritiken bör fortsätta. De nya lagarna får inte normaliseras och bli en okontroversiell del av vår migrationspolitik.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se