Stäng
oktober 10, 2014
Eric Rosén, chefredaktör

Premiär: Veronica Eneskjöld

Den som följt Politism under valrörelsen har tagit del av hennes gif-konst tidigare (kolla här och här och här, till exempel). Då var det som gästspel, men nu säger vi välkommen till Veronica Eneskjöld som ny medarbetare på Politism. Välkommen!

Vem är du?
– Jag är en sprallig tjej på 26 jordsnurr. Intressen: Vända och vrida på förtryckande strukturer tills de faller isär, samt choklad.

Vad kan läsarna förvänta sig av dig på Politism?
– Läsarna kan förvänta sig rafflande politiska och samhällskritiska kommentarer, beströdda med gifs. De kan förvänta sig att jag kämpar för att underhålla dem. Förhoppningsvis kan de också förvänta sig att få skratta lite, eller åtminstone ge ifrån sig små fniss.

Vad är det bästa med en bra gif?
– En riktigt bra gif får dig att skratta och förundras på samma gång. Den kan visa en min, ett skeende men framför allt en känsla. När man hittar ett riktigt bra ögonblick att gif:a är det skönt för då vet man att man kan förmedla den känslan till läsaren/tittaren.

Vilken politisk fråga ligger dig närmast om hjärtat just nu?
– Den är svår. Men troligtvis att vi avskaffar RUT-avdraget för läxhjälp. Det är angeläget för mig att vi inte fortsätter öka klyftorna genom att satsa pengar på läxhjälp för de få som har råd med det. Istället för att göra skolan bättre för alla barn. Klassamhället behöver nedmonteras, inte förstärkas.

Till sist, vad önskar du dig allra minst just nu?
– Minst av allt önskar jag att tidningarna fortsätter rutinmässigt felköna transpersoner.

Följ Veronica Eneskjöld här.

Sök på Politism.se