Stäng
november 25, 2013
Margret Atladottir, redaktör

Premiär: Emelie Gunnarsson och Linus Larsson

Då var det dags att säga välkommen till en två nya skribenter på Politism. Nämligen Emelie Gunnarsson och Linus Larsson!

Emelie och Linus, vilka är ni?
Emelie: Enligt twitter är jag ”twitters raraste feminazi” och enligt flashback den ”etnomasochistiska hippt urbana mopsen” men närmare sanningen ligger nog ”filmstuderande 27-åring från Göteborg”.
Linus: Jag är en 33-årig kille boende i Göteborg. Får man kalla sig själv kille när man är så gammal eller blir det lite kontaktannonsigt? Nu blev jag helt spaced out när jag började fundera på vem jag är. Whoa. Hmm. En av de där som aldrig läste färdigt på universitetet. Inte så book smart. Helt vanlig. Syns knappt så grå jag är. Hur långt måste svaret vara? Har lite slut på syre nämligen.

Vad kan man förvänta sig av er blogg?
Emelie: En minutiöst uträknad kombination av allvar där det behövs och trams där det behövs.
Linus: Inget som kommer förändra någons liv. Eller skaka om någon. Som att bli petad på axeln kanske? Ja, så.

Har vi kunnat läsa er någonstans tidigare?
Emelie: Jag skrev bloggen half jack (totalt ologiskt döpt efter någon låt jag gillade då) för ett par år sedan och sedan har jag även recenserat film för Nöjesguiden.
Linus: Nej, inte mig. Eller ja, kanske på mikrobloggen Twitter där jag med kirurgisk precision skärskådar vår samtid. Skär upp buken på den och tittar äcklat på inälvorna som rinner ut. Det är ett skitliv, bokstavligt talat.

Vilken politisk fråga ligger er närmast om hjärtat?
Emelie: Det oundvikliga svaret på den frågan är feminism, som mer eller mindre varit min hjärtefråga sedan jag var tolv år gammal och min storasyster tvingade mig att läsa Under det rosa täcket. (jo, det gick faktiskt till så!!) Genom åren har förstås bilden breddats avsevärt och många nya perspektiv tillkommer hela tiden men i grund och botten är feminism roten till hela mitt politiska engagemang. Ja, det och att få fascisterna och rasisterna i SD ur riksdagen förstås.
Linus: Jag gillar inte riktigt normaliseringen av fascistiska och rasistiska tankeströmningar i samhället. Det är nog det som gör ondast i hjärtat.

Till sist, vad önskar ni er allra minst just nu?
Emelie: Fler Voltaire-citat i helt orimliga sammanhang.
Linus: Jul.

Läs de första inläggen från Emelie och Linus blogg här:

Sök på Politism.se