Stäng
september 3, 2013
Eric Rosén, chefredaktör
"Det är föräldrarnas/mobiltelefonernas/lärarnas/Socialdemokraternas/kommunaliseringens fel!" Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Pajaspolitik när Björklund backar igen

Att våga erkänna att man har fel är stort. Att göra det flera gånger är modigt. Att göra det om och om igen när man fattar viktiga beslut som påverkar många människor är inkompetent.

En person som passar in på det sistnämnda är utbildningsminister Jan Björklund, tillika vice statsminister och folkpartiledare. Han lyckas nämligen göra fel oftare än nästan alla andra politiker. Och när han backar är det inte för att han har ett spänstigt intellekt och snabbt navigerar i stormigt väder för att ändå till slut hamna rätt i lugnare vatten. Tvärtom påminner utbildningsministerns politiska linje mer om ett raglande fyllos promenad hem. Det svajar betänkligt.

I går kom beskedet att sommarens löfte – att nationella prov till en del ska rättas centralt –  bara var snack från en från-höften-skjutande utbildningsminister.
– Jag kan säga nu att det kommer inget förslag om att staten ska direkt rätta nationella prov, meddelade Björklunds statssekreterare Bertil Östberg på måndagen.

Sök på Politism.se