Stäng
oktober 18, 2013
Eric Rosén, chefredaktör

”Nya M”: Det ska bli svårare för unga att få jobb

Ovanpå allt annat dåligt Moderaterna gjort och gör med arbetsmarknaden kommer nu ett nytt beslut. Moderaterna vill förändra reglerna för provanställningar så att företag kan utvidga tiden för provanställning från sex månader till tolv månader.

Det ska helt enkelt bli lättare för arbetsgivare att snabbt göra sig av med framför allt ung arbetskraft. Unga människor ska känna sig otrygga dubbelt så lång tid efter att de fått ett jobb.

De ska hindras ytterligare sex månader från att våga börja bygga en tillvaro och företagen ska nu få en ännu tyngre maktposition i relation till unga på arbetsmarknaden.

– Det gör att unga aldrig får fäste på arbetsmarknaden, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson till TT. Han påpekar också att genomsnittsåldern för när man får ett fast jobb har ökat från 20,5 till 28,5 år.

Det här är extremt allvarligt med tanke på att det redan är så illa ställt för unga på arbetsmarknaden. De har hög arbetslöshet, osäkra anställningar, låga löner och dåliga villkor.

Vi har en alliansregering som tycks se unga arbetstagare som en grupp man kan behandla precis hur som helst. De förslag som finns förutom att göra otrygga anställningar ännu otryggare går i princip enbart ut på att unga ska få ännu lägre löner. Det är åt helvete det här.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se