Stäng
augusti 6, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Nu skjuter de mot migranterna i Sverige

Förföljelsen av och våldet mot fattiga människor som behöver tigga för att klara sin försörjning i Sverige på 2000-talet kommer att finnas med i historieböckerna. Man kommer undra hur fan det var ställt med folk. Varför gjorde ingen något, när folk betedde sig som djur mot andra människor?

I två år har vi skrivit regelbundet (en del av det hittar man här) om det eskalerande våldet mot eu-migranter, främst romer, som befinner sig i Sverige för att tigga ihop en slant till sin och familjens överlevnad. Trots ett stort antal texter har vi inte hunnit med att benämna mer än en liten del av allt våld som den här utsatta och sedan tidigare förföljda gruppen utsätts för.

I måndags skrev vi om den man som attackerar människor som tigger så fort han får chansen, som inte har några planer på att sluta.

I tisdags skrev vi hur EU-migranter attackerats i Töreboda när någon kastat brandbomber på deras bil.

I dag är det torsdag och vi konstaterar att någon beskjutit två personer som tigger i Boden:

”– Det är ett par som legat och sovit i bilen under natten när de blivit beskjutna, säger Tomas Schäufele, vakthavande befäl.
Flera skott ska enligt polisen ha avlossats mot bilen. Men endast ett skott ska ha träffat bilens vänstra bakdörr och gått in i bilen.”

Det är inte bara attackerna man kommer att skriva om i historieböckerna.

Det är också hatkampanjerna. Misstänkliggörandet. Den uteblivna solidariteten. Den svenska ryggradslösheten. Det är den historieskrivningen vi blir en del av.

Sök på Politism.se