Stäng
februari 6, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: dycj / ASSOCIATED PRESS / TT

Nu behövs omställningsskydd Made By Sweden

Jag vill leva, jag vill dö, i Sverige, meddelar Volvo genom Zlatan på teven. Orden ”Strukturell neddragning” ingick inte i Max Martin och Zlatans version av nationalsången. Men på torsdagen kom beskedet att Volvo vill leva lite mindre och dö lite mer i Sverige, då AB Volvo beslutat att skära ner med 4 400 jobb. Det är oklart hur många av tjänsterna som försvinner här i Sverige, men att åtskilliga kommer att förlora jobbet är sannolikt.

Volvos nedskärningar följer varselvågen från 2012, som föregicks av en ännu kraftigare 2008 och 2009, och påminner om hur viktigt det är med riktigt bra omställningsförsäkringar. Precis de försäkringar som regeringen sedan 2006 envetet monterat ner. Precis de försäkringar som oerhört många lämnat på grund av regeringens politik. Precis de försäkringar som måste repareras vid ett regeringsskifte.

Tidigare varselvågor har inte bara lett till stora uppsägningar och arbetslöshet utan har också inneburit att betydligt fler av de som ändå fick nya jobb lever med osäkra anställningar och att betydligt färre har fasta jobb.

Nu får de Volvoanställda som tvingas gå helt enkelt leva lite mindre, i Sverige.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se