Stäng
december 21, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Nioosha Shams.

Nioosha Shams: ”Vi hbtq-blattar kommer vägra hålla käften”

Vi börjar närma oss årets slut, och för att samla tankarna kring vad som egentligen har HÄNT och vad vi kan förvänta oss av 2017, har vi bett några av våra favoritpersoner om hjälp.

Här svarar Nioosha Shams, skribent på Politism.

Sammanfatta 2016 i ett ord: Messy.

Vad är det bästa med att 2016 snart är slut? Att slippa se alla ”roliga tweets” om hur man mådde i början vs slutet av året.

Vem fick för lite utrymme? Min mamma! 2017 är det dags för henne att bli känd.

…Och för mycket? Men gud typ alla vita män i världen.

Vilken artist tror du kommer uppträda på Donald Trumps inauguration den 20 januari 2017? Helst ingen alls så Trump står där helt panikslagen och tvingas sjunga själv eller nåt. Men tyvärr måste jag hålla med Patrick och Rojin och gissa på Kanye.

Vilken fråga pratade vi för mycket vs för lite om? Tycker det snackades mycket om det mesta, men också att helt fel saker sades om det mesta. Vi, (eller hm politiker), snackade oändligt mycket skit om många saker men sen när det kändes färdigsnackat lades ärendet i en låda och glömdes bort.

Vem blir årets röst 2017? Som sagt, förhoppningsvis min mamma. Men förutom hon, alla vi hbtq-blattar som kommer fortsätta vägra hålla käften.

Vad borde vara årets julklapp? En burk med snällhet till alla i min twitterfeed kanske. Varför var vi så jävla taskiga mot varann i år egentligen?

Vad var det bästa som hände 2016? För alla: Ortens bästa poet, Planet earth II och allt engagemang av personer som la ner all sin vakna tid och kraft på ideella organisationer, till exempel hjältarna på Pride of color som gav mig den bästa prideveckan i mitt liv. Även: beskedet som precis kom om att filmer som är producerade av bara vita människor inte kommer kunna nomineras till BAFTA-priset längre! Bästa.

För mig: att jag s.k ”sökte hjälp”, började plugga arabiska, flyttade ihop med en person som ger mig dansshower när jag har ångest, fick vara kär och sist men inte minst att jag började skriva för er! OBS inget fjäsk nu, är bara ärlig.

Vad blir årets metadebatt 2017? Ughhh helst ingenting alltså, så trött på debatter om debatter. Men flyktingfrågan lär vara het som vanligt, speciellt med tanke på att Frankrike har val i vår, där det finns en risk att Front National vinner, *tar i trä*.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se