Stäng
maj 27, 2015
Politism, redaktion
Hanna Lidström.

Nio enkla tips för att klara sig när landstinget skär ner på aborterna

Text av Hanna Lidström. 

Stödet till medicinska aborter på privata kliniker i Stockholm halveras på tre år.

Alliansen i landstinget är beredda att gå över lik, eller i alla fall livmödrar, för att ha råd med sin beloved Förbifart.

Nästa budgetpost till hyvling är aborterna, som skärs ner till hälften. Om de har tänkt utföra hälften så många aborter – eller bara göra dem med hälften så bra kvalité återstår att se.

Men misströsta inte. Vi är handlingskraftiga quinnor som är vana att kompensera för mäns inkompetens och har tagit saker i egna händer förut. Här kommer mina tips på hur vi löser abortknipan!

 1. Nu har vi inte råd att söla när det är abortdags längre. Stretcha därför innan så att du kan slänga isär benen dundersnabbt. Varje sekund räknas!
 2. Uppfostra knodden. Nackdelar: skitjobbigt och din fantastiska genpool späds ut. Fördel: männen får sin motorväg. Och vi vill ju inte vara missunnsamma!
 3. Ha inte sex. Det är ändå inte kul, fräscht eller moraliskt riktigt.
 4. Ha inte sex med män. Problem löst.
 5. Gör peka-på-dina-ögon-och-sen-på-din-livmoder-gesten och väs: ”im watching you” med din läskigaste maffiaröst. Har hört att det funkar.

  image

  I’m watching you.

 6. Hemmaingrepp. Vad är det värsta som kan hända?
 7. Flytta från Stockholm. Det går åt helvete med den här staden.
 8. Börja med p-piller igen. Jajaja, jag vet att du slutade för att de gjorde dig arg/tjock/ledsen/okåt/finnig/osv men nu får faktiskt alla ta en för laget. (Laget=motorvägen)
 9. Dra till Irland och gör abort. Det är förvisso förbjudet där än så länge men ge Alliansen i Stockholms landsting några år till så…

På twitter formulerar @annemarken det hela väl:

”Om ett landsting är i en så stor ekonomisk kris att de börjar dra ner på abortvården kanske de inte ska bygga en stor onödig jävla motorväg.”

Hanna Lidström.

Sök på Politism.se