Stäng
februari 18, 2014
Eric Rosén, chefredaktör

Muslimska familjedagarna måste skärpa sig

Den årliga konferensen Muslimska familjedagarna var omdiskuterad förra året, inte minst i samband med mediecirkusen kring socialdemokraten Omar Mustafa. Problemet har bestått i att man, mitt bland intressanta talare och folkbildande delar, bjudit in gäster som i andra sammanhang gett uttryck för en rejält obehaglig människosyn.

Bland annat har Yvonne Ridley talat där tidigare. Och den här gången bjöd man in Mohammad Rateb Al-Nabulsi och Jassem Al-Mutawa, båda med vedervärdiga uttalanden om homosexuella, judar och kvinnomisshandel bakom sig. Efter att man uppmärksammats på vad de sagt i tidigare sammanhang har båda strukits från evenemanget. Och tur är väl det, allt annat hade varit osmakligt.

Så visst är det bra att man reagerar blixtsnabbt – men att man flera gånger bjudit in personer som sedan visat sig ha fört de mest vansinniga argumentationer visar onekligen på att man har för dåliga rutiner för att säkerställa att man kan stå för de inbjudnas.

Problemet måste tas på största allvar och åtgärdas. Organisationerna bakom Muslimska familjedagarna måste säkerställa att inte minst de tusentals besökare som kommer dit varje år kan känna sig trygga när de går dit: De ska kunna lita på att personerna de lyssnar på där inte vanligen sprider vedervärdigheter.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se