Stäng
januari 28, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Skärpning, statsministern. Sluta flina och gunga på stolen. Gör dina uppgifter i stället. Foto: Michel Euler/AP/Scanpix

Moderaterna smutsar ner sig i skolfrågan

Den som läser DN på tisdagen noterar att Moderaterna och Fredrik Reinfeldt hakar på utbildningsminister Jan Björklunds (FP) allra sämsta argumentation om skolan. Ingenting är den nuvarande regeringens fel, allt beror på Socialdemokraterna – förutom om något visar sig vara lite bra, då är det tack vare regeringen.

Det är genant att Reinfeldt ger sig in i samma desperata och ovärdiga sluggerstil som Björklund använder sig av. Det är dessutom otaktiskt eftersom Björklund misslyckas så fatalt. Ingen lyssnar ju längre på honom. Han är en dead man walking, bildligt talat.

Att Reinfeldt, mannen som alltid pratar om ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar ansvar, nu hävdar att de sjunkande skolresultaten är Socialdemokraternas fel trots att alliansregeringen i höst innehaft regeringsmakten i åtta år är störtlöjligt.

Att Reinfeldt i nästa andetag säger att ”förtroendet för skolan är högt och möjligen stiger” och att han ”sett att trycket på att bli lärare nu växer” och berömmer sig själv för just den biten gör det hela patetiskt.

Man rodnar och fnissar, innan man tänker på de elever och föräldrar som lever och lider i det här vanskötta politikområdet och nu får höra statsministern smutsa ner sig med larvargument om deras verklighet.

Då blir man, återigen, rasande.

Sök på Politism.se