Stäng
februari 3, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Det är vansinne att inte förstå skillnaden mellan partiet och landstinget.

Moderaterna ser inte skillnad på landsting och parti

Moderaterna i Stockholms läns landsting har skickat ut ett brev till anställda inom landstinget där de varnar personalen och skriver att de kan komma att förlora sina jobb om de röstar på Socialdemokraterna. Moderaterna uppmanar uttryckligen de anställda att inte rösta fram ”en vänsterregering” med hänvisning till att den som gör det ”röstar bort” medarbetare från vården.

Det hela är ett grovt övertramp och visar att Moderaterna i Stockholms läns landsting – Filippa Reinfeldts mycket misskötta ansvarsområde – har tappat förmågan att se skillnad på landstinget som arbetsgivare och Moderaterna som parti.

Detta är alltså ett öppet brev från chefens kontor om hur löntagarna borde rösta i nästa val. På landstingets brevpapper. Det är den kombinationen som gör det hela anmärkningsvärt. Det är en vansinnig sammanblandning av roller som för tankarna till hur man arbetar med propaganda i icke-demokratier.

Brevet är undertecknat av Moderaternas valledare Kristoffer Tamsons, vilket 1. visar att Moderaterna ser landstinget och partiet som samma sak och 2. innebär att det är Moderaterna som ska betala utskicket (även om det inte handlar om några stora summor).

Det här är en riktig skandal och går rimligen emot allt som liberala moderater vanligen står för.

Sök på Politism.se