Stäng
januari 20, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra Foto: Sören Andersson / TT

Moderaterna lovar att försämra välfärden

Moderaterna talar i dag klarspråk. Äntligen kommer ideologin fram bakom den annars så ofta tomma retoriken.

DN Debatt skriver de att välfärden bör rustas ned. Bland annat ska människor med tillfälliga uppehållstillstånd – det vill säga i princip alla flyktingar efter den senaste migrationsuppgörelsen – få sämre välfärd. Likabehandling ska bli ett minne blott, ett parallellsamhälle ska mejslas fram.

Men det är inte bara flyktingarna som ska få sämre välfärd. Även den generella välfärden är för generös i dag, menar Moderaterna. (Känn efter själv, tycker du verkligen att svensk vård, skola och omsorg är för bra?) Bland förslagen hittar vi införandet av en andra karensdag, så att man förlorar ännu mer pengar på att vara krasslig. Dessutom ska utförsäkringspolitiken, som gör de allra sjukaste fattigare, återinföras.

Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson lovar också att det antagligen kommer fler förslag om att montera ned välfärd längre fram.

Efter åtta år i regeringsmakt, där skatterna sänkts med hundratals och åter hundratals miljarder samtidigt som bostadsbristen skenat, skolan kollapsat och de som jobbar inom välfärden fått en allt mer omöjlig arbetssituation ska alltså nedskärningarna fram igen. Lägg till att de vill sänka lönerna för de som tjänar minst och göra människors anställningar otryggare så bli bilden väldigt tydlig:

Det är samma gamla moderater, samma gamla brutala klasspolitik.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se