Stäng
mars 17, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Pontus Lundahl / TT

Moderaterna är livrädda för kortare arbetstid

Det är bara ett försök, men alla är nöjda och resultaten borde intressera alla som grubblar över arbetsmarknadspolitik. Det handlar alltså om det hyllade och spännande försöket med sex timmars arbetsdag på ett äldreboende i Göteborg. ETC sammanfattar:

”Ett flertal globala tidningar har skrivit om tilltaget och personalen på boendet har haft besök av allt från partiledare till belgiska läkare. Dagens ETC har i en rad artiklar berättat om att äldreboendet fått fler anställda, bättre arbetsmiljö, piggare och gladare anställda och färre sjukskrivningar.”

I en rationell värld hade alla varit nyfikna på effekter och konsekvenser, på kort och längre sikt. Inte minst vad gäller påverkan på sjukskrivningarna, som ju på nationell nivå kostar Sverige allt mer.

Men Moderaterna är inte rationella. De har motionerat för att stoppa alltihop, och fått med sig andra borgerliga partier och Sverigedemokraterna. De vill inte stoppa det för att man redan nu kan dra slutsatser av försöket, utan för att de inte är intresserade av att undersöka vad kortare arbetstid kan innebära. De är rädda för att progressiv politik ska visa sig nyttig.

– Vi gör en politisk markering, säger Maria Rydén (M) till ETC.

En dum och dålig politisk markering, får man tillägga.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se