Stäng
juli 25, 2018
Zina Al-Dewany, redaktör
MSB vill se ett totalt grillförbud. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Moderata grillkillar förstår inget om klimatet

Kränkta män och grillar är en katastrofal kombination i sommar. Förra veckan blev tre män tillsagda att sluta grilla i ett friluftsområde då det var eldningsförbud. Männen svarade att de ”bara skulle grilla klart först”. Polisen tillkallades och den halvfärdiga maten fick en hink vatten över sig. Händelsen hade kunnat sluta med ännu en skogsbrand.

I dag gick MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ut med en skarp uppmaning: Sluta grilla helt. De vill att alla kommuner och länsstyrelser inför totalt eldningsförbud även i egna trädgårdar. MSB menar att risken för bränder nu växer till ”extrema nivåer”. Det kanske låter rimligt att införa ett totalförbud då många förlorat mark och fått fly sina hem på grund av bränderna. Dessutom är kostnaderna för enorma släckningsarbete som pågår skyhöga.

Men en del tycker trots det att förbudet är kränkande.

Riksdagsledamoten Jörgen Andersson (M) kommenterar grillförbudet på sin facebooksida:

”Kommer vi medborgare att finna oss i detta och låta någon annan i allt större utsträckning tala om vad vi ska och inte ska göra? Dessutom utan minsta protest, en glidning och en långsam indoktrinering mot ett övervakningssamhälle, en planekonomiskt konspiration.”

Det är inte första gången Moderaterna trampar snett när det gäller klimatet. Experter menar att extremvädret kan vara kopplat till klimatförändringar. Samtidigt sitter klimatförnekare i riksdagen för Moderaterna. En av dem är Jan Ericsson (M), som bloggat om att klimatforskare är ”köpta” och att forskning som visar på klimatförändringar är manipulerad.

Den som trott att årets värme ska komma som en kalldusch för kränkta och klimatförnekande moderater hoppades nog på för mycket.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se