Stäng
december 22, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Mina Dennert.

Mina Dennert: ”2017 blir de tystade rösternas år”

Vi börjar närma oss årets slut, och för att samla tankarna kring vad som egentligen har HÄNT och vad vi kan förvänta oss av 2017, har vi bett några av våra favoritpersoner om hjälp.

Här svarar Mina Dennert, initiativtagare till #jagärhär.

Sammanfatta 2016 i ett ord: Vändningen.

Vad är det bästa med att 2016 snart är slut? Att få gå på jullov med familjen.

Vem fick för lite utrymme? Det är vissa grupper som alltid får för lite utrymme, varje år. Jag hoppas att #jagärhär ska bidra till att fler får höras under 2017.

…Och för mycket? Hatet och dess företrädare hörs alltid mest. För vissa är det är roligare att sprida ett elakt rykte än att prata om sakfrågorna av någon anledning. Och det här är inte enbart ett problem som gäller de som kallar sig för alternativa media. Det är också en journalistisk utmaning att söka de nya nyhetsvinklarna. Vi måste omvärdera hur vi har sett på nyhetsvärde hittills och hur man närmar sig en händelse journalistiskt.

Vilken artist tror du kommer uppträda på Donald Trumps inauguration den 20 januari 2017? Är för dåligt insatt i vilka följare han har. Har bättre koll på hans motståndare. Favoriten från kampanjen i höstas var filmen med Robert De Niro, skulle vilja höra hans sång till Trump.

Vilken fråga pratade vi för mycket vs för lite om? Vi pratade inte om sakfrågorna. Vi pratade om ryktena och smustkastningen. Vi pratade inte om de verkliga problemen vi faktiskt har som att det t.ex. blir varmare i år igen. Utmaningar vi har med utanförskap och ojämlikhet osv.

Vem blir årets röst 2017? Jag hoppas att 2017 blir de tystade rösternas år. Alla de som skrämts och hotats och hatats tills de inte orkar säga ifrån längre. De rösterna vill jag höra. Hoppas att de goda tysta tar sig ton.

Vad borde vara årets julklapp? Ok, det blir cheesy, men det är ju ändå jul. Jag önskar att alla har någon att ringa till eller prata med, någon som lyssnar i jul.

Vad var det bästa som hände 2016? För mig personligen så var det året jag fick hopp tillbaka. Jag är inte rädd längre. Men det har väldigt lite med de politiska händelserna att göra. Det är helt och hållet tack vare #jagärhär. Att jag såg kraften i förändringen. Det finns något otroligt magiskt i tanken om att alla kan göra lite.

Vad blir årets metadebatt 2017? Tänk om det blir 2017 som vi inte pratar om debatten om debatten om debatten. Tänk om allas nyårslöfte blir att verkligen lyssna på vad den man pratar med säger. Tänk om det blir året då vi på riktigt börjar prata med varandra. (Fattar nu varför jag kallas godhetsknarkare, jag får lägga undan pepparkaksburken:)

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se