Stäng
juli 4, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
Det är hög tid för regeringen och Vänsterpartiet att gå vidare med förslagen om vinstbegränsningar. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Medborgarna ger sig inte – vinst i välfärden ska bort

Det börjar bli tjatigt att påminna om att folket och de folkvalda politikerna står otroligt långt ifrån varandra i frågan om vinst i välfärden. Men det måste göras, för politikerna tycks vara så otroligt sega och ovilliga att göra något åt detta skamliga läckage.

Allianspartierna och SD motsätter sig alla försök att stoppa tokeriet. Och regeringen och Vänsterpartiets utlovade förslag dröjer. Och dröjer. Allt medan skattepengar bara rinner ut från privat vinstdriven välfärd ur medborgarnas händer och ner i fickorna på riskkapitalister och vinstmaximerare.

Så påminnelsen blir i första hand riktad till makthavarna. Vinstmotståndet är, som vi tidigare skrivit otaliga gånger, kompakt.

Och såhär ser det ut i den allra senaste opinionsmätningen i frågan, som Novus gjort på uppdrag av SVT:

Hela 49 procent anser att vinster helt ska förbjudas eller att det ska vara lag på att eventuell vinst återinvesteras i verksamheten. 19 procent tycker att det räcker med en kraftig vinstbegränsning.

Sammantaget är det alltså sju av tio som vill se vinstbegränsningar i olika former. Det är alltså läge för riksdagen att lyssna.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se