Stäng
december 19, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

M-politikern avslöjas – finansierar nazister

En moderatpolitiker som företräder M i Askersund har varit med och finansierat den nazistiska rörelsen i mer än ett decennium. Det avslöjar tidningen ETC i dag.

M-politikern har tidigare granskats, i september kunde ETC visa att han gett ekonomiskt stöd till Nordiska Motståndsrörelsen. Nu visar det sig – via läckta dokument som ETC tagit del av – att M-politikern under minst 13 års tid varit inblandad i den svenska naziströrelsen. De läckta dokumenten, som kommer från numera nedlagda partiet Nationaldemokraterna, beskriver moderatpolitikern som ”mycket viktig”. Han har inte bara köpt böcker, musik och kläder från nazikopplade butiker för betydande summor. Han har dessutom, enligt dokumenten som läckt, varit med och byggt upp verksamheter som säljer nazistisk propaganda.
– Hans långvariga stöd till svensk nazism är allvarligt och kan inte rationaliseras som ett udda läsintresse. Stödet till rörelsen är precis som högerextremisterna själva beskriver det, ”mycket viktigt”, säger Expos Jonathan Leman till ETC.

Läs hela granskningen här.

Sök på Politism.se