Stäng
oktober 24, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Nätverket #vistårinteut, demonstrerar och kräver att Sverige "återgår till att följa barnkonventionen" och "stoppar inhumana tvångsavvisningar". Foto: Lars Schröder / TT

Lyssna på lärarna om de afghanska utvisningshotade eleverna

”Vi kan inte ansvara för alla Mellanösterns tonårspojkar.” Så sa justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)  i söndagens Agenda i SVT. Därför ska afghanska ensamkommande flyktingar skickas tillbaka till Afghanistan i allt högre utsträckning.

Att Afghanistan inte är ett säkert land att skicka människor till tycks inte längre spela roll, särskilt inte för folkgruppen Hazarer. Migrationsverket ska kräva att ett ”värdigt mottagande” finns när de unga skickas hem. Den nya praxis verket följer sedan i somras verkar dock bry sig mindre om verkligheten. För något värdigt mottagande är det absolut inte tal om, menar den expert som SVT talat med.

Man önskar att Morgan Johansson, regeringen och Migrationsverket lyssnade mer på de 300 lärare som för en vecka sedan skrev ett upprop för att utvisningarna ska stoppas.

Orkar de inte läsa hela texten kan de väl i alla fall lyssna på tre av de 300 lärarnas beskrivning i TV4:s Nyhetsmorgon:

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se