Stäng
juni 2, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
#tackanej Foto: Leif Blom / TT

Lyssna inte på Lööf

I dag går Annie Lööf (C) ut och ”slaktar” förslaget om ”jobbupphandling” som Socialdemokraterna presenterade under sin kongress. Lööf menar att det är en ”halvkokt idé” och säger att det är ett av de ”sämsta jobbförslagen”.

Lööf var, om nån glömt, nyligen näringsminister i en regering som misslyckades kapitalt med att få ner massarbetslösheten. Men tro inte att det fött någon särskild ödmjukhet, tvärtom menar hon att mer av samma sak – mindre koll, lägre krav och mindre ”krångel” när skattepengarna förs över till vinstjagande företag ska lösa alla problem.

Snark.

Förslaget om att det offentliga ska ställa krav i samband med att de handlar för 600 miljarder kronor i skattemedel är så enkelt att det enda konstiga med det är att det inte redan varit en självklar del i upphandlingsprocessen.

Att man ser till att arbetsvillkoren är vettiga och samtidigt kräver att företagen som ska tjäna pengar på affärer med till exempel staten också är med och anställer en del av de långtidsarbetslösa – det är en så kallad no brainer.

Alla vinner på att vi ordnar så att de som arbetar får vettiga villkor, att de som är arbetslösa kommer in i riktiga anställningar i samband med detta och att företagen får vara med och bära en del av sitt självklara samhällsansvar.

Kör på bara. Lyssna inte på Lööf, vars politik redan misslyckats brutalt.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se