Stäng
april 14, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

Ljuger Reinfeldt för medborgarna?

Fredrik Reinfeldt (M) har gång på gång sagt att Vattenfall fattat beslutet om den beryktade, fruktansvärt usla, Nuon-affären. Och det som inte var Vattenfalls eget ansvar är ett ansvar som ska falla på tidigare Centerledaren och näringsministern Maud Olofsson, enligt Reinfeldt.

Dessa budskap har han tydligt gett uttryck för flera gånger.

Det som talat mot Reinfeldts version har varit en regeringspromemoria där det står att Reinfeldt under ett möte sagt att det inte finns skäl att säga nej till affären. Men Reinfeldt har fortsatt påstå att det är Maud Olofsson och Vattenfall – inte han – som varit med och fattat besluten.
– Regeringen har inte fattat något beslut om detta. Det var Vattenfalls styrelse. Det var förankrat i regeringen via ansvarigt statsråd, sa Reinfeldt i riksdagen tidigare i år.

Nu avslöjar Viktoria Aastrup, statens representant i Vattenfalls styrelse, i det uttalande hon lämnat till Konstitutionsutskottet ut med att Fredrik Reinfeldt visst var informerad. Att han visst var med på mötet och godkände affären. Samma sak har Maud Olofsson sagt tidigare.

Sök på Politism.se