Stäng
oktober 13, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Mona Sahlin. Foto: Maja Suslin / TT

Låt dig inte luras av Mona Sahlin – det är samma gamla högertjafs

Kristider, eller exceptionella lägen över huvud taget, används alltid av någon för att genomföra stora politiska förändringar. Den insikten måste finnas hos alla politiker nu när vi står inför ett instabilt parlamentariskt läge, ytterst krisnära, och med en exceptionell flyktingsituation. Detta kommer nyttjas av åtskilliga för att motivera politiska förändringar.

Vi har redan hört hur högern i gemen argumenterar för lägre löner och jobb med sämre villkor på grund av att många söker asyl i Sverige. Well, låt er inte imponeras, de tycker det är rätt medicin i exakt varje läge.

Nu hör vi också hur representanter för näringslivet slår fast att vi måste acceptera bland annat vinst i välfärden, lägre löner och slopad hyresreglering, på grund av det parlamentariska läget och för att vi har ett stort antal asylsökande. Skillnaden denna gång är att argumentationen nu frontas av Socialdemokraternas och Folkpartiets före detta partiledare, Mona Sahlin och Lars Leijonborg.

Allt för att ge känsla av att det bara är kloka reflektioner från två politiska rävar som vill bidra konstruktivt till svensk politisk stabilitet. I själva verket är det samma gamla näringslivshöger som säljer samma gamla näringslivshögerbudskap.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se