Stäng
juli 23, 2018
Zina Al-Dewany, redaktör
Helikopter bekämpar brand i Bräcke kommun, Jämtland. Foto: Robert Henriksson / TT

Landsbygden brinner men M tänker bara på Stockholm

I dag rapporterar medier från hela världen om Sverige. Anledningen är de stora bränderna i landet som tvingat bort människor från sina hem. Ett läge som kommer förvärras innan det blir bättre, enligt MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Brandmän och räddningspersonal har kämpat i veckor och nu har vi fått extra stöd från EU för att släcka bränderna. I ett läge då Sverige brinner passar de styrande Moderaterna i Stockholms län på att föreslå sin ”lösning” – brandflyg i Stockholmsregionen.


Bilden de sprider i sociala medier föreställer ett italienskt brandsläckningsflygplan som vanligtvis inte finns utstationerat i norra Europa. Att vi behöver ändra beredskapen för framtiden är en rimlig tanke, vilken beredskap vi ska ha framöver kommer behöva utvärderas. Men det Moderaterna gör är att önska flygplan specifikt till Stockholm, utan att den insats som pågår i hela landet ens är klar. Erik Ottosson (M) menar att ”vi kan inte lita på att norrmännen och italienarna alltid ställer upp”.

Ett sådant utspel kanske inte är så förvånande från Moderaterna i Stockholm, som står ansvariga för både Nya Karolinska och sommarens kaos i kollektivtrafiken. Men det är inte speciellt värdigt ett parti som gör anspråk på att vara ”den vuxna” i rummet.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se