Stäng
september 26, 2017
Zina Al-Dewany, redaktör
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kvinnor i SD tvingas acceptera sexuella övergrepp

I går visade Kalla Fakta hur flera kvinnor inom Sverigedemokraterna blivit utsatta för sexuella övergrepp och trakasserier, av de egna partikamraterna.

Mest uppmärksammat är fallet med Hanna Wigh(SD). Hon vittnar om att hon blivit utsatt för grova sexuella övergrepp och trots att hon berättat det för flera i partiet har inget gjorts. Jimmie Åkesson säger efter avslöjandet att de ”utgår från att det är sant” och har polisanmält händelsen. Men på nätet häcklas och misstros Wigh av de egna leden.

Karin Pettersson på Aftonbladets ledarsida skriver om SD:s partikultur som en hederskultur där kvinnor länge tvingats acceptera sexuella övergrepp och trakasserier.

”Kvinnoföraktet går, liksom islam- och judehat, som en röd tråd i SD:s historia. Erik Almqvist vrålade ‘skit i den lilla horan’ den där järnrörsnatten. Han har också argumenterat för att tjejer skulle bli mindre våldtagna om de var mer ‘självbevarande’. Joel Ankar, tidigare jurist för SD i Bryssel, menade att kvinnors frigörelse är en ‘horifiering’ och att ‘slynor’ som gjort abort själv förtjänade att aborteras. När SD förra året skulle hantera interna problem med sextrakasserier anklagades kvinnor som vittnat och anmält partikamrater för våldtäkt själva för att vara ‘sjuka’ och ägna sig åt ‘omoraliskt leverne’.”

Wigh menar att Sverige blir vilselett av Sverigedemokraterna och att de inte bör regera landet.

”Hur skulle det Sverige se ut för kvinnorna? Det känns som att man vilseleder väljarna. Att det är lurendrejeri. Partiet är långt ifrån regeringsdugligt utan har mycket som behöver hanteras och tas itu med.”

Undrar hur sugna Moderaterna och Kristdemokraterna fortfarande är på att ta stöd av ett sådant parti.

Sök på Politism.se