Stäng
oktober 21, 2013
Eric Rosén, chefredaktör
"Förhör har förfalskats, åklagare vilseletts och asylsökande flyktingar anhållits och lagförts för brott som de inte begått", skriver DN. Foto: Tomas Oneborg/SvD/Scanpix

Kom inte hit – vi behandlar dig som skit

Den som flyr från sitt hemland för att ta sig till Sverige gör det ofta för att hen riskerar att dödas om hen stannar kvar. Men att söka asyl är förenat med livsfara, vägen in i Europa är så svår att många dör innan de tar sig fram, ett system våra största partier inte är intresserade av att förändra. Och dör man inte på vägen väntar ett Sverige som i flera fall behandlar människor på ett fruktansvärt sätt. Inte nog med att vi jagar gömda flyktingar på bröllop och begravningar, i skolan och hos barnpsykologen. Inte nog med att vi utvisar människor till fel land. Inte nog med att vi utvisar människor tillbaka till ett land där de dödas.

Nu avslöjar DN att vi också förfalskar förhör med asylsökande, tillskriver dem erkännanden av brott de aldrig begått och lurar åklagare för att de ska spela med. Det har gått så långt att poliserna på Arlanda själva slår larm om missförhållanden för att de asylsökande de möter behandlas så illa.

Sök på Politism.se