Stäng
juli 3, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Kinberg Batra har svårt att övertyga i det egna partiet och kan på sikt tvingas in i SD-samarbete. Foto: Marcus Ericsson / TT

De vill tvinga Kinberg Batra att samarbeta med SD

Häromdagen skrev vi om hur de borgerliga väljarna ter sig allt mer sugna på SD-samarbete. Jag skrev då att vi måste ”börja betrakta Sverigedemokraterna som en allt mer sannolik regeringspartner till de borgerliga partierna efter nästa val.”

Bara för att understryka att den spaningen inte är en yrvaken och illvillig vänsteranalys för att jävlas med anständiga högermänniskor kan det vara värt att läsa Sydsvenskans artikel i dag. Där visar de hur ett antal mycket tongivande moderater i Skåne vill att Moderaterna ska samarbeta med Sverigedemokraterna. Peter Kovacs (M) är moderat kommunalråd i Höganäs och säger såhär:

”– Sverigedemokraterna har blivit ett stort parti. Man måste ta dem på allvar. Jag ställer inte upp på deras flyktingpolitik. Men vi har ett släktskap i andra frågor. SD är ett högerparti.
– Jag tycker absolut man kan göra upp med SD även på riksplanet, till exempel i ekonomiska frågor.”

Kovacs passar också på att säga att vi ska ”sätta ett tak” för hur många invandrare Sverige ska ta emot.

Ropen på SD-samarbete hörs allt oftare och allt högre inom Moderaterna. Och även om partiledningen just nu håller emot är det faktiskt svårt att se dem klara det på sikt, när normaliseringsprocessen ständigt pågår och jagas på av högljudda borgerliga opinionsbildare.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se