Stäng
november 24, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Kent Ekeroth i bråk vid Stureplan – men får det några konsekvenser?

Sverigedemokraten Kent Ekeroth har hamnat i blåsväder och skandaler många gånger, men från partiets håll tycks man aldrig reagera vad han än gör.

Nu avslöjar Aftonbladet att Ekeroth på nytt råkat i trubbel:

”Bråket inträffade i kön till en klubb nära Stureplan i centrala Stockholm vid 02.30-tiden på onsdagsnatten. Den högprofilerade SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth ska ha nekats inträde, och varit på väg därifrån. Då ska en man i kön ha kommit med ett provocerande uttalande, varpå politikern uppges ha gett honom ett knytnävsslag i ansiktet.”

Kent Ekeroth själv förnekar inte att han slagit mannen men menar att det var en ”reflexmässig” reaktion efter att han blivit attackerad. Och vi ska vara noga med att komma ihåg att vi ännu inte vet exakt vad som faktiskt hände.

Men den fråga man genast ställer sig handlar om just det som nämns i textens inledning. Finns det ens en möjlighet att detta får några konsekvenser för Ekeroth? Detta är varken första eller andra gången SD-toppen hamnar i bråk på krogen. Dessutom minns vi alla den så kallade järnrörsskandalen, där Ekeroth och två andra sverigedemokrater beväpnade sig med järnrör när de en sen natt bråkade med flera olika personer. Den gången tog Ekeroth en kort ”time out”, men sen var allt bra igen.

Ekeroth var också nyligen med och misstänkliggjorde en 15-åring som bjudits in till TV4. Han höll ett av det senaste decenniets mest hätska tal i Trelleborg för ett år sedan, med utfall mot flyktingar och en allmänt aggressiv retorik, inför uniformerade nazister. Listan kan tyvärr göras hur lång som helst.

I varje normalt riksdagsparti hade Kent Ekeroth gjort sig omöjlig för länge sedan. Men Sverigedemokraterna är inget normalt parti och med den historia Ekeroth har kan man gissa sig till att inte heller detta bråk kommer att få några konsekvenser för honom som politiker. Det enda man kan hoppas på är väl att väljarna avsätter honom via röstsedeln.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se