Stäng
april 16, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kan Moderaterna lära av tiggarlögnerna?

Ni kanske kommer ihåg vad som hände? En tiggare i Göteborg, Krasto Krastinov, anklagades i höstas för att rånat en kvinna som kandiderat för Moderaterna. Kvinnan berättade för polisen hur hon rånats på 7 000 kronor, sin ipad, sitt kontokort och sitt körkort.

Krasto Krastinov greps och hölls frihetsberövad i två dagar och begärdes häktad. Men polisen upptäckte snart att kvinnans berättelse inte stämde. Hon hade hittat på. Den som fick betala priset för det är Krasto Krastinov.

I dag åtalas moderaten för falsk angivelse, falskt larm och urkundsförfalskning.

Vad kan vi dra för slutsatser om Moderaterna som parti av detta? Inga alls förstås. Tvärtom har de reagerat kraftfullt mot kvinnan och uppmanat henne att lämna partiet, vilket hon inte gjort. Men möjligen kan Moderaterna, det parti vid sidan om Sverigedemokraterna som oftast tjatar om tiggeriförbud och pratar om tiggare som del i kriminella ligor (helt utan fog för sina påståenden), kanske använda M-kvinnans lögner för att förstå tiggarnas utsatthet och se att det sista de behöver är misstänkliggöranden från politiker.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se