Stäng
mars 4, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
I Luf Västs värld är en del av ungarna som föds här redan "juridiskt aborterade" av sina pappor. Foto: Maja Suslin / TT

Juridisk abort – ännu ett puckoförslag

Nyss gick Liberalernas ungdomsförbund i Stockholm fram med förslag om att nekrofili med döda kroppar som samtycker, och incest mellan syskon, bör bli lagligt.

Hela världen skrattade.

Eller, inte hela. Partiledare Jan Björklund skrattade till exempel inte, utan gjorde allt som stod i sin makt för att få tiga ihjäl frågan och slippa resonera kring sexlekar med döda och syskon. En av partiets mer rutinerade politiker, Carl B Hamilton, klarade dock inte av att hålla truten.

– Puckon, skrev han om Luf Sthlm.

Han frågade sig också vad som kommer härnäst.
– Vilka fler samhällsutmaningar står på topp 100-listan för Stockholms unga liberaler? Sex med flodhäst?

Nu har vi fått svar. Och det är alltså inte sex med flodhäst som prioriteras (ännu).

I stället är det Luf Väst som går fram med förslaget att män ska kunna göra ”juridisk abort”. Detta för att Luf tycker att det är orättvist att en man (rimligen informerad i skolan om hur graviditeter uppstår) som gjort en kvinna gravid inte kan göra abort.
– Vi tycker också att det är väldigt viktigt att männen får en chans, säger Marcus Nilsen, ordförande i Luf Väst, till Borås Tidning.

Den chansen består alltså i att inte alls behöva ta ansvar för sina handlingar? På så sätt slipper en snubbe som gör ”juridisk abort” till exempel betala underhåll för barnet som han satt till världen, medan mamman sedan ensam får förklara för sitt barn att ”pappa aborterade dig och kommer inte att finnas i ditt liv”.

Låter det rimligt? Är fler möjligheter för pappor att slippa ta ansvar det som behövs allra mest just nu?

Man skulle kunna bli fullkomligt rasande, om det var så att man tog Luf på allvar. Men har vi inte lärt det förr så vet vi i alla fall nu att detta är ett ungdomsförbund vi helt kan skratta bort.

Puckon, sa Carl B Hamilton. Det får såklart stå för honom.

Sök på Politism.se