Stäng
januari 15, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Inte ett år till av vanvård

För snart ett år sedan, den 1 februari 2013, skrev Eric Erfors en text på Expressens ledarsida. Under rubriken ”Jag anklagar dig, Filippa Reinfeldt” skrev Erfors en stenhårt drabbande text om den ovärdiga vårdsituation hans 83-åriga svårt sjuka och dementa mamma lever i, som en konsekvens av överbeläggningar. Han beskrev lång väntan på akuten, lång väntan på behandling, en personal som inte hinner hjälpa, en personal som inte hinner göra rätt.
”Jag anklagar er, landstingsråd i hela vårt land, för systematisk vanvård av våra äldre på era akutmottagningar,” skrev Eric Erfors. Kritiken tog extra hårt eftersom den inte kom från vänster. Tyvärr verkar den inte ha haft någon faktisk påverkan på politikerna.

Sedan dess har vi under det år som följt läst oändligt mycket om överbeläggningar, vanvård, personalbrist och andra missförhållanden över hela landet. Vi läser öppna brev från barnmorskor som inte kan garantera säkerheten eller blivande mammor som är rädda inför sin kontakt med vården.

Och nu, nästan ett år efter Erfors artikel, kommer ännu ett mycket drabbande öde – inte heller denna gång ”från vänster”. Det är TV4-programledaren Jenny Alversjö som berättar om hur hennes mormor behandlas på sjukhuset.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se