Stäng
november 9, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
Ulf Kristersson (M) – en politiker med motstridiga besked. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ingen förstår vad du menar, Ulf Kristersson

Det var i januari i år som dåvarande moderatledaren Anna Kinberg Batra gjorde sitt berömda utspel. Berömt för att det var uppenbart att Moderaterna nu skulle närma sig Sverigedemokraterna. Berömt också för att ingen – inte ens Jan Björklund och Annie Lööf – kunde klura ut vad hon och Moderaterna menade, rent konkret. Ingen förstår vad du menar, Anna Kinberg Batra, skrev vi på Politism en månad senare.

Och nu måste vi faktiskt vara så trista att vi upprepar oss. Ingen förstår vad du menar, Ulf Kristersson.

Det har varit luddigt och oklart hela tiden, även om han försökt låta tydlig har det aldrig riktigt kommit några klara besked. I Aftonbladets intervju med honom blev det otydligare än någonsin. Där gav han två helt olika besked på bara några timmar.

Först sa han att han inte lägger sig i om Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna ute i kommuner och landsting, som vi redan ser i bland annat Gävle och Hässleholm (med politiskt kaos som följd). Strax efter att intervjun publicerats måste någon eller några på partikansliet ha insett att det där blev lite för tydligt. För snart ringde han upp Aftonbladet igen och gav ett helt annat besked, som han menar gäller för alla moderater även i kommuner och landsting:
– Vi förhandlar, kompromissar, eller samregerar inte med SD.

Förvirrande.

Vi får se hur det låter imorgon.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se