Stäng
augusti 14, 2017
Margret Atladottir, redaktör

Hur står det till med ”Sverigevännernas” kvinnosyn egentligen?

Vänsterpartiets Rossana Dinamarca besökte i helgen den snabbt växande sittdemonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm, där det manifesteras mot utvisningarna till Afghanistan.

Det fick debattören Katerina Janouch att publicera en smygtagen bild på Rossana från demonstrationen, där hon iförd shorts sitter i en trappa, med bildtexten: ”Trappan är mer effektiv än Tinder”.

”Skämtet” – som Janouch sedan kallade tweeten för – raderades några timmar senare. En klassisk mobbargrej förresten, att kränka och förtala för att sedan säga att det bara var ”på skoj”. En strategi som alt-right-rörelsen online definitivt gillar – och när (med all rätt) många reagerar kraftigt och säger ifrån, kallar man dem helt enkelt för mesiga eller hysteriska.

Trots att tweeten senare raderades var det tid nog för att Rossana Dinamarca skulle utsättas för diverse sexualiserade kommentarer från meningsmotståndare. De som brukar kalla sig för ”Sverigevänner”. De som titt som tätt insinuerar att sexuella övergrepp och trakasserier är något som just flyktingar, och inte ”svenska män”, sysslar med.

Så, hur står det egentligen till med ”Sverigevännernas” kvinnosyn? Det här ser nämligen ut som att den är urusel. Rekordusel till och med. En kvinnlig politiker sexualiseras för att hon engagerar sig i en fråga hennes parti lyfter ofta?

Oroväckande…

Sök på Politism.se