Stäng
februari 19, 2015
Margret Atladottir, redaktör

Hundratals ensamkommande flyktingbarn försvinner

Upp emot 1500 ensamkommande flyktingbarn har försvunnit i Sverige sedan 2010. Enligt Ekot har bara 179 av dem har sedan återfunnits. Vart tar de vägen?  Och vem tar hand om dem? Enligt TV4 hålls idag ett möte mellan flera myndigheter på intiativ av Barnombudsmannen efter att FN:s barnrättskommité riktat stark kritik mot Sverige. Man menar att dessa försvinnanden inte har utretts ordentligt.

Hela landet förfärades i förra veckan efter nyheten om den ensamkommande 9-åringen som misshandlades av en väktare på Malmö centralstation. En pojke som senare hittades i Danmark. Sverige har nu ”släppt ansvaret” för pojken och förmodligen får vi aldrig veta hur han mår eller hur det går för honom i livet. Det är en oroväckande tanke, att så många som 1500 andra barn varit lika rädda och utsatta, mitt bland oss. Många av dessa barn råkar väldigt illa ut. Att skriva att det inte får gå till såhär känns överflödigt. Att barn mår så dåligt i Sverige att de rymmer, lever som papperslösa på flykt, och det finns ingen som ser dem? Vad i hela fridens namn är det som pågår?

Att det finns kommuner som inte ”vill” ta emot ensamkommande flyktingbarn känns i sammanhanget som det mest hjärtlösa man hört talas om.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se