Stäng
april 26, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Hillary Clinton. Foto: Matt Rourke/AP/TT

Hillary Clinton och Donald Trump – skattesmitare?

Efter Panama papers-skandalen har frustrationen växt utan att några skarpa löften om att sätta dit skurkarna, smitarna och fifflarna har formulerats. Det finns en risk att det enda som händer är att tilltron till demokratin ruttnar sönder.

Den ohederliga eliten borde kastas ut från både banken och Skatteverket, men en grej med att tillhöra eliten är ju att man slipper bli utfryst av sina kompisar.

En nyhet i The Guardian cementerar bilden ytterligare. Det visar sig att både Hillary Clinton och Donald Trump har bolag registrerade på en mycket välkänd adress i Delaware.

Där finns – förutom de båda politikernas bolag – en lång rad andra bolag registrerade. Orsaken till att de finns just där är att de vill undvika att betala skatt. En särskild lag, som fått öknamnet ”Delaware loophole” gör Delaware till något av ett ”skatteparadis” och ger den som vill möjlighet att dölja sitt fifflande:

”[…]en magnet för människor som vill skapa anonyma skalbolag, som privatpersoner och företag kan använda för att undvika en ovärderlig mängd i federala och utländska skatter.”

Finns det bevis för att Clinton och Trump har sina holdingbolag registrerade där för att smita undan skatt?

Nej. Men vilka andra skäl kan de ha?

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se