Stäng
september 13, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Ella Bohlin (KD). Foto: Claudio Bresciani / TT

Här är högerns styre rent samhällssabotage

Högerpolitikerna i Stockholms läns landsting är en ekonomisk katastrof, vilket vi tidigare konstaterat apropå avtalet med OneMed, som innebär att man köper strumpor för 6 000 kronor paret och byxor för 10 000.

Avtalet, som skulle kosta 500 miljoner kronor på fem år kostade plötsligt 465 miljoner kronor på ett år. Avtalet sades upp i förtid när medierna avslöjade vad som hände och man kunde kanske tro att det tog slut där.

Men nä.

I stället kom det fram att landstinget gått med på att ge OneMed, som gett skattebetalarna denna katastrofnota, bästa möjliga referenser. Och att de tillsammans ska arbeta för att undvika negativ publicitet. Ännu en skandal, alltså.

Till råga på allt avslöjas nu att landstingsrådet Ella Bohlin (KD) rimligen borde ha känt till detta redan i december. En av hennes närmaste medarbetare har nämligen informerats om de skenande kostnaderna redan då. Men utan att agera.

Det är en soppa, kort sagt.

Nu kräver Socialdemokraterna en oberoende granskning av hanteringen. Det vore på sin plats, eftersom hanteringen är så usel att det nästan verkar överlagt.

De har dessutom gjort ett kort klipp som rätt bra sammanfattar hur illa det är ställt i Stockholms läns landsting, där högern förfogar över en av de största budgetarna i Sverige.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se