Stäng
september 18, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Nesvold, Jon Olav/TT

Göteborgsfotbollen hjälper flyktingarna

Ännu ett exempel i kategorin ”civilsamhället mobiliserar och gör fantastiska saker” hittar vi i Göteborg. Medan politikerna fortfarande lyser med sin absoluta frånvaro kommer initiativ efter initiativ från ideella krafter för att bidra konstruktivt till mottagandet av nyanlända flyktingar.

Nu berättar Göteborgs-Posten att Göteborgs fotbollförbund samlar stadens många fotbollsklubbar för att gemensamt arbeta fram en strategi där inkluderandet av ensamkommande flyktingbarn står i centrum.

”– Det handlar framför allt om ensamkommande pojkar och vi vill hitta en systematik kring hur man tar emot och tar hand om dem. Alla kan göra en insats, högt eller lågt i det här mottagandet och vi måste fördela arbetet bättre, säger Ulf Carlsson, kanslichef på Göteborgs fotbollförbund, till Göteborgs-Posten.”

Tidigare har framför allt en förening, Sandarna, engagerat sig i att inkludera ensamkommande, men nu är alltså betydligt fler sugna på att vara med och bidra. Det är inte det enda Göteborgsfotbollen gjort den senaste tiden. Föreningen Qviding har öppnat sitt klubbhus och ordnat tillfälliga sängplatser och mat för flyktingar, och BK Häcken har startat en insamling till Unicef för barn på flykt.

Fotbollen är alltid som bäst när den är nära samhället och nära de sociala frågorna. Göteborgsklubbarnas agerande är ännu ett glädjande bevis på det.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se