Stäng
mars 14, 2018
Zina Al-Dewany, redaktör
De bägge männen arbetade på samma förskola. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Gjorde ett bra jobb – men fick sparken på grund av ursprung

”Det här är så jävla sjukt. Två personer på en förskola i Ystad har alltså blivit uppsagda trots att de gjort ett ‘oerhört bra jobb’. Anledningen? Föräldrarna gillade inte att de hade invandrarbakgrund.”

Så skriver Metro-kolumisten Emilie Ebbis Roslund på twitter och länkar till en egen krönika. Det handlar om Ahmed och Mahmoud som fick sluta på sina jobb som diskare och städare på en förskola i Ystad för ett par veckor sedan. Roslund reagerar inte bara på anledningen – att föräldrarna tyckte att det var jobbigt med personer som har utländsk bakgrund, utan mot att så få medier valt att uppmärksamma fallet. ”Så rumsren har rasismen blivit”, skriver hon.

Och det är helt sant.

Men tillsammans med rasismen har även arbetsgivarnas värsta beteenden blivit rumsrena. Diskriminering på grund av etnicitet är ett faktum, om än ett olagligt sådant. Men att säga upp en anställning med detta som enda anledning är en ny nivå av normaliserande – både av rasism och otrygghet på jobbet.

”Ahmed och Mahmoud har utfört sina uppgifter med bravur och de har även fungerat oerhört bra i verksamheten”, skriver förskolechefen Marianne Johansson i brevet som gick ut till föräldrarna om uppsägningen. En uppsägning hon baserat på att en del föräldrar oroat sig för männens ursprung.

Vi unga är en generation där nästan ingen av oss varit i närheten av en fast anställning. Man är glad om man får lönen i tid, ungefär. Detsamma gäller många nyanlända, som har svårt att få jobb i Sverige. Därför har regeringen infört ”extratjänster”, som gör det billigare att anställa personer som står långt från arbetsmarknaden genom att själva gå in och betala för anställningen. För arbetsgivaren kostar alltså de här personerna ingenting:

”Om du anställer en person som har deltagit i jobb- och utvecklingsgarantin eller som är nyanländ får du samtidigt ekonomisk ersättning(…) Du får ersättning med 100 procent av lönekostnaden när den anställda jobbar heltid. Du får även ett handledarbidrag(…).”

Du får alltså betalt för att anställa personer långt från arbetsmarknaden. Den kan låta som en fin idé, men ersättningen gäller max i två år. Det gör att en del arbetsgivare kan använda människor tills de behöver betala för deras arbete, sedan kan man ersätta dem med andra och få förnyad ersättning. Vi får ett system där människor i stället för att komma i kontakt med arbetsmarknaden, blir varor på en slit-och släng marknad. Som Ahmed och Mahmoud, som tydligen kan behandlas hur som helst, utan att några större medier ens orkar kommentera det.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se