Stäng
januari 29, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
C.R.E.A.M. get the kvinnoförbund, dollar dollar bill y'all. Foto: Janerik Henriksson / TT

Frågan kvarstår – är Åkesson en fifflare eller en bedragare?

Vi vet ungefär vad som skett. Sverigedemokraterna har tillskansat sig miljonbidrag på ett mycket tveksamt sätt. Allt för att partieliten ska kunna koncentrera makt och pengar kring den lilla kärnan kring Jimmie Åkesson.

Vi vet också att chefsåklagare Anders Jakobsson vid Riksenheten för polismål ska granska huruvida någon av de ledande Sverigedemokraterna begått brott.
– Det kan finnas misstankar om bedrägeri, säger han till Aftonbladet.

I Aftonbladet i dag läser vi också den mycket märkliga mailkonversation där kvinnoförbundet diskuteras. Flera månader efter att man ansökt om miljonbidrag för ett befintligt kvinnoförbund konstaterar SD:s Carina Herrstedt att det ” inte riktigt är igång”.

Detta trots att de uppgett att de varit ”riktigt igång” sedan 2007.

Att det sprids osanningar här, med Jimmie Åkessons underskrift och goda minne, är glasklart. Frågan som återstår är egentligen bara om Åkesson är en skurkaktig fifflare eller om han rentav är en kriminell bedragare. Svaret på den frågan lär dröja.

Tills dess kan vi väl nöja oss med att se hur SD:s kommunfullmäktigeledamot Ulla-Britt Åsén beskriver synen på kvinnofrågor i ett av mailen:

Skärmavbild 2014-01-29 kl. 14.54.19

”Hej – som jag ser det, finns det INGEN aktivitet f.n. att hjälpa utsatta kvinnor och djur – INGEN man kan vända sig till för att få hjälp (se bil 1). Kvinnor och djur betraktas ju inte med lika stor prioritet som andra frågor, vilket är helt förståeligt med tanke på den snabba utveckling som skett, men”

Läs också Bang om några av de kvinnor som ær engagerade i Sverigedemokraterna.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se