Stäng
september 17, 2013
Margret Atladottir, redaktör

För bra för att vara sant

Det här måste vara för bra för att vara sant? Hanne Kjöller har alltså skrivit en bok om faktafel – med grovt faktafel. Kjöller pekar felaktigt ut cancersjuke Erik Videgård som mångmiljonär för att vinna någon slags ond, billig poäng. Hon vill få det till att medias bevakning kring Videgårds ekonomiska situation under sjukdomstiden var överdriven. Han hade ju bara kunnat sälja sin bostadsrätt. Problemet är bara att Erik Videgård inte alls är någon bostadsrättsmiljonär, utan bor i hyresrätt. Det här är ju självklart inte bara enormt pinsamt för Kjöller, utan också direkt kränkande mot Videgård. Men lugn i stormen! Hanne har en lösning. Hon ska inte bara påpeka sitt faktafel varje gång hon pratar om sin bok utan även starta ett twitterkonto (?). Till Dagens Arena säger hon:

– Därutöver har jag erbjudit mig att därutöver – om personen så önskar – öppna ett twitterkonto och redogöra för misstaget och att skriva om det på förlagets hemsida.

Jamen dåså. Då är allt okej.

Eller inte. Till alla er som planerar ”avslöja” alla dessa sjuka människor som egentligen är miljonärer och bara låtsas ha det tufft – snälla gör er reasearch ordentligt? För någon gräns måste det väl ändå finnas i hur långt man är beredd att gå för att sparka på den som ligger.

Sök på Politism.se