Stäng
september 25, 2013
Margret Atladottir, redaktör
Ingen på bilden har avgått. Foto: Scanpix

Folk som borde avgå – vi har hela listan!

Dags för rond tre i romregisterskandalen. I dag kan vi läsa om att Skånepolisen bara månader efter att de skapat sitt lilla register svarat ”nej” på frågan från kontrollmyndigheten om huruvida de hade något register med känsliga uppgifter. Det framkommer även att hanteringen av registret känts som en lekstuga.

Hur mycket mer ska man behöva tåla? Förtroendekrisen känns djupare än någonsin för polisen. Något måste hända.

De som inom en mycket snar framtid bör avgå är följande personer:

Lars Förstell, informationschef hos Skånepolisen. Säger sig självt. Först fanns registret, sedan fanns det inte sedan var det en analysfil och ja nu vet vi inte riktigt vad man kan lita på längre.

Petra Stenkula, biträdande chef länskriminalen i Skåne. Hon är ändå chefen, och man kan säga att hon har misslyckats med att upprätthålla en anständig och laglig arbetsmiljö.

Klas Johansson, länspolismästare i Skåne. Storchefen va? Helt klart avgång. Hela ledningen bör avgå.

Alla poliser som haft någonting med registret att göra, tittat i det, känt till det utan att slå larm. Det är ett absolut måste. Poliskåren får inte bete sig såhär.

Bubblare:

Beatrice Ask, justitieminister. Har visserligen haft skarpt tonläge och fördömt registret som sådant. Fortsätter hon och rensar upp kanske hon kan sitta kvar. Annars: nej.

Bengt Svenson, rikspolischef. Stor-stor-chefen. Har fördömt registret i skarpa ordalag. Det är bra. Samma gäller här, rensar han upp och faktiskt GÖR någonting kan han kanske få sitta kvar. Men något säger oss att denna skandal inte är första och sista.

OBS! Listan kan fyllas på allt eftersom fler avslöjanden kommer fram.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se