Stäng
augusti 30, 2016
Politism, redaktion
Foto: THERESE SEDMAN / TT

Fem saker framgångsrika människor gör varje dag

Prioritera rätt saker, delegera jobbiga arbetsuppgifter, planera in yoga på lunchen — och glöm aldrig dina värderingar. Artiklarna om hur dubästa sätt maximerar din dag och bygger den perfekta karriären sköljer över internet och sociala medier.

Innehållet brukar vara en blandning av pinsamma självklarheter och bedövande föraktfulla tips.

Men de glättiga listorna och smarta råden säger väldigt lite om strukturerna som gjort framgången möjlig. På samma sätt som samhällsproblem individualiserats tycks allt fler vilja peka ut framgången som något som var och en byggt upp själv. Med eller utan tips.

Politism tycker att du förtjänar att veta vilka knep som verkligen fungerar för att lyckas. Därför delar vi med oss av av de lyckade människornas allra bästa — och hittills hemliga — tips för att slå världen med häpnad. För kom ihåg: det är bara du som sätter gränsen för hur långt du kan nå!

1. Föds rik
Ingenting är så viktigt för din framgång som att veta att du har en fin summa pengar redan när du föds. Att starta ett företag och bli framgångsrik kostar pengar. Då är det smart att födas in i en familj där det finns resurser.

2. Maximera ditt nätverk
Kommer du ihåg den där finansfamiljen som brukade komma till ert lantställe när du växte upp, eller riskkapitalisten som sitter i rotaryklubben med pappa? För att lyckas i livet är det kontakter med den ekonomiska makten som är direkt avgörande för din framgång. Utnyttja det!

3. Var en vit, heterosexuell man 
För att komma riktigt långt, riktigt snabbt gäller det att befinna sig på rätt sida om samhällets strukturer. Var en vit man och umgås med andra vita män mitt i den svenska normmyllan. Då kan ni både dunka varandras ryggar och bekräfta strukturerna i samhället. Rätt norm bygger rikedomar.

4. Ät hälsosam, välkomponerad mat
Vad du stoppar i dig har både betydelse för hur du presterar på jobbet och hur länge du lever. Ät på restauranger där menyn består av närodlade, ekologiska råvaror som tillagats av välrenommerade kockar. Snabbmat och halvfabrikat bygger inget imperium.

5. Skatteplanera
Varje framgångsrik entreprenör, som hjärnorna bakom Spotify, vet att det gäller att gömma undan varje intjänad krona från skattmasen. Varför ska du slanta upp till välfärden när du har ett företag att sköta? Fixa därför en listig förmögenhetsförvaltare som kan sy ihop det perfekta bankkontot utomlands.

Lycka till!

Daniel Mathisen.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se