Stäng
maj 2, 2017
Margret Atladottir, redaktör
Dalarna mot rasism håller en demonstration på Gamla posten-parkeringen i Falun som en motdemonstration innan nazistiska Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar. Foto: Ulf Palm/TT

Falun svarade med motstånd när NMR demonstrerade på 1 maj

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, demonstrerade under 1 maj i Falun, och var dubbelt så många som förra året när de marscherade i Borlänge. Expo skriver:

”Siffran 570 betyder att den svenska nazismen är på frammarsch. Intressant nog var även antalet personer i vita skjortor – en klädsel avsedd för de mest hängivna aktiviisterna – fler. Det tyder på att även den inre kärnan av fanatiker har växt.”

Även om man ska ta organisationer som NMR och deras utveckling på allra största allvar måste vi också se på motståndet. Det är stort, det är brett och framförallt starkt.

”Den motkraft som fanns på plats i Falun visade det klart och tydligt, men det tåls att upprepas: här är ni aldrig välkomna och har absolut ingenting att hämta. De vilsnas parad gick genom stan, men avvisades beslutsamt. De timmar som NMR lyckades få demonstrationstillstånd för har snart (om inte redan) blåst torget förbi.”

Bilderna från NMR:s patetiska lilla marsch är obehagliga, ja. Men alla bilder på motdemonstrationen är hjärtvärmande och förtjänar stor spridning.

Tack Falun!

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se