Stäng
april 29, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
LO-borgen rymmer många män. Foto: Robin Haldert / TT

Facket måste också vara jämställt

Det är utmärkt att LO tar ställning för jämställdhet och på flera plan kämpar för feministiska framsteg.

Det är inte heller dumt att de pekar på problemet med ojämställda styrelser i börsbolag och resonerar kring kvotering. Men det är definitivt ett problem när de nu kräver kvotering av börsbolagens styrelser samtidigt som LO:s egen styrelse är så oerhört mansdominerad. Särskilt då LO inte ens verkar tycka att det är möjligt att få till en mer jämställd LO-styrelse.

LO:s ledning består av tre män och en kvinna.  I enbart hälften av LO:s 14 förbund finns det kvinnor i ledande positioner. I LO:s styrelse är bara tre av 18 ordinarie kvinnor. Detta är ett problem och måste beskrivas som ett problem.

”Vi har pratat om det så länge – ingenting händer. Nu är det dags att vi tar nästa steg.” säger Karl-Petter Thorwaldsson till TV4 och konstaterar att börsbolagens styrelser blir ”mer allsidiga om vi också tar in fler kvinnor”.

Thorwaldsson har helt rätt i det. Men det måste gälla LO också.

Uppdatering: LO har bestämt sig för att förändra också sin egen syn på representationen och lovar nu att kvinnor och män representeras lika i LO:s styrelser och bolag senast 2016Också där LO utser representanter i partssammansatta bolag och styrelser ska könsfördelningen vara jämn.

Detta är utmärkt och Thorwaldssons kommentar likaså:
– Det är en akilleshäl för LO att vi fortfarande är en mycket manlig organisation, säger Karl-Petter Thorwaldsson. Vi öppnar oss för kritik genom att både LO:s ledning och förbunden präglas av en så ojämn könsfördelning.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se