Stäng
april 30, 2018
Zina Al-Dewany, redaktör
Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren Foto: Janerik Henriksson / TT

Ett steg närmare en värdig LSS

I dag höll barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren (S) en pressträff och gav ett glädjande besked: besparingskraven är strukna från den pågående utredningen om LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Det är regeringen som sätter direktiven till utredningen, och att stryka just besparingskraven välkomnas av Maria Persdotter, ordförande för RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, men hon är inte helt nöjd:

– Vi är idag i ett läge där minst 1400 färre har assistans jämfört med när regeringen tillträdde, säger Persdotter till Aftonbladet.

Politism har flera gånger lyft just problemen med LSS och den pågående utredningen. Den har fått hård kritik när det kom ut ett förslag som hade inneburit att barn och äldre inte skulle ha rätt till personlig assistans. Något som regeringen sedan tog avstånd ifrån. Meningen med utredningen var just att se över hur man kunde sänka kostnaderna för Försäkringskassan. Resultatet från utredningen kommer efter valet i år. Vi hoppas att det här är ett steg mot en värdig lagstiftning som ska, för att använda socialdemokraternas språk, utvecklas – inte avvecklas.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se