Stäng
februari 15, 2016
Erik Löfgren, medarbetare
Erik Almqvist är inte först att prata om "svart makt-musik". Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Erik Almqvist och ”svart makt-musiken”

Beyoncés nya låt ”Formation” – och inte minst videon till den – har hyllats över hela världen och i princip varje människa med en hjärna har haft en åsikt om den.

Gott så.

Men hur vet en, i egenskap av Beyoncé, att ens låt verkligen är en bomb som briserat i exakt hela världen?

Jo, när åsikterna haglar också från folk som ogärna vill använda sin hjärna:

Skärmavbild 2016-02-15 kl. 13.12.59

Eller, ja, okej: nu ska det faktiskt sägas att begreppet ”svart makt-musik” faktiskt fanns sedan tidigare.

Vid en googling på den specifika frasen visar det sig nämligen att det faktiskt finns hela sex träffar på begreppet.

En av träffarna kommer från Flashback-tråden ”Gitarr-Tabs till nazistmusik”, där en skribent först kommer med det eminenta tipset att ”bonka så gott det går på guran å skråla å heila lite emellanåt”, innan denne framtida Polarpris-vinnare slänger ut en spontan fråga ifall ingen ”har lite svart makt-musik?” följt av den berättigade uppföljningsfrågan ”finns det?”.

Dessutom en från den sanningssägande signaturen Stig som i en Youtube-kommentar skriver att  ”rashatande SVT sprider hatpropaganda med svart-makt-musik”.

Och nu har Erik Almqvist, före detta ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna, sällat sig till denna inspirerande skara tänkare.

Fotnot, apropå Beyoncé: När jag är för långsam för att skaffa mig Beyoncé-biljetter i tid – som imorse – så brukar jag trösta mig med tanken att jag åtminstone inte är för rasistisk för att få tillhöra ett parti vars partiledare bjuder in Ultima Thule som husband.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se