Stäng
februari 15, 2016
Erik Löfgren, medarbetare
Erik Almqvist är inte först att prata om "svart makt-musik". Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Erik Almqvist och ”svart makt-musiken”

Beyoncés nya låt ”Formation” – och inte minst videon till den – har hyllats över hela världen och i princip varje människa med en hjärna har haft en åsikt om den.

Gott så.

Men hur vet en, i egenskap av Beyoncé, att ens låt verkligen är en bomb som briserat i exakt hela världen?

Jo, när åsikterna haglar också från folk som ogärna vill använda sin hjärna:

Skärmavbild 2016-02-15 kl. 13.12.59

Eller, ja, okej: nu ska det faktiskt sägas att begreppet ”svart makt-musik” faktiskt fanns sedan tidigare.

Vid en googling på den specifika frasen visar det sig nämligen att det faktiskt finns hela sex träffar på begreppet.

En av träffarna kommer från Flashback-tråden ”Gitarr-Tabs till nazistmusik”, där en skribent först kommer med det eminenta tipset att ”bonka så gott det går på guran å skråla å heila lite emellanåt”, innan denne framtida Polarpris-vinnare slänger ut en spontan fråga ifall ingen ”har lite svart makt-musik?” följt av den berättigade uppföljningsfrågan ”finns det?”.

Dessutom en från den sanningssägande signaturen Stig som i en Youtube-kommentar skriver att  ”rashatande SVT sprider hatpropaganda med svart-makt-musik”.

Och nu har Erik Almqvist, före detta ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna, sällat sig till denna inspirerande skara tänkare.

Fotnot, apropå Beyoncé: När jag är för långsam för att skaffa mig Beyoncé-biljetter i tid – som imorse – så brukar jag trösta mig med tanken att jag åtminstone inte är för rasistisk för att få tillhöra ett parti vars partiledare bjuder in Ultima Thule som husband.

Sök på Politism.se